Ne iese cultura pe ochi şi prin multe alte locuri

17 03 2010

Astăzi în timp ce aşteptam autobuzul în staţie în superba vreme de toată jena care se joacă cu noi, mă uit înspre locul unde sunt depozitate ziarele gratuite de la Adevărul de Seară. La prima impresie când vezi că lumea trece şi ia CÂTE UNUL te gândeşti „ete dom’le ce doresc cetăţenii noştri să fie informaţi zilnic”, dar când vezi că o dată la câteva minute trece câte un puşti sau câte un pensionar şi ia 10 te gândeşti cât de inepţi pot fi… Sau s-o fi transformat Adevărul în fabrică de hârtie igienică pentru retarzi şi îşi fac reclamă dând-o gratuit pe unde apucă? Chiar toţi care trec şi iau câte o mână de ziare au sobă la oraş sau sunt în pană de hârtie igienică? Atât de hapsâni pot fi unii?

Culmea e că m-am râs cât m-am râs, dar la un moment dat am vrut să trag un cadru cu unul din ăsta care ia ziare pentru tot neamul. Dau să scot aparatul din rucsac, mă îndrept spre locul cu pricina şi văd că lumea nu mai ia, iar când fac câţiva paşi în faţă, supriză… Nu mai sunt ziare…. Deci am tras concluzia că sucevenii nu sunt informaţi ci sunt căcaţi pe ei şi au nevoie de hârtie igienică urgentă în vreme de criză, iar când „chestia” (că nu ştiu acum cum dracu îi zice, aşa că o să-i zic, generic, caşcarabetă) în care pun ăştia ziarele nu e ocupată cu oferirea de cultură şi ştiri popolaţiei dornice de noutate, ea serveşte drept suport pentru afişele de la cluburi/baruri/crâşme/ bordeluri. Are toată lumea de câştigat… sau nu.

PS: După cum se vede în poza de la început, Vlad Marcu rulează (o fi având vreun contract secret cu firma de salubrizare pentru publicitate), iar sucevenii sunt atât de însetaţi de informaţie că şi literele de pe caşcarabetă le dezlipesc.

Reclame

Acțiuni

informatie

5 responses

17 03 2010
Topsic

:)) maine ma vezi si pe mine acolo la coada :)) am ramas fara CURpaper :))

17 03 2010
Camil

Cam asta ziceam acum un an

http://suceveanul.blogoras.com/?p=730

17 03 2010
Oxana

aşa a fost firea românul din totdeauna: dacă tot e gratis, de ce nu ? 😉

17 03 2010
Syar

Oricum Ziarul „Adevarul” este un capriciu de al lui Patriciu, si la fel ca si vremea e de toata jena, Ziarul cu pricina nu produce nimic d.p.d.v economic, doar de asta e si distribuit gratuit pentru ca daca ar costa nu s-ar cumpara, e doar o iluzie jurnalistica. Si astfel oamenii i-au gasit o alta intrebuintare. Dar macar de l-ar folosi in aceste scopuri insa cred ca si le procura degeaba, doar asa e in Romania sa ai cat mai mult si daca poti lua i-a cat mai mult doar asta e tendinta chiar daca nu foloseste la nimic, tot asa au castigat si politicienii campania, cine a dat mai multe batoane de salam gratis a iesit invingator. Mai bine nu ar mai produce asa numitul „ziar” ca defriseaza padurile degeaba si apoi sa plang ca au probleme cu mediul.

28 04 2010
GEKO

Corectie gramaticala 😀 „m-am ras” se inlocuieste cu „am ras”. Nu de alta dar n-ai cum sa te razi pe tine insuti. In rest, foarte tare articolul, ai foarte mare dreptate. Dealtfel daca stam sa ne gandim, in domeniul hartiei, exista si nedreptati interminabile :))

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: