Despre orgolii şi talente la Parlament. Episodul „Moţiunea”

27 10 2010

Mă uit la moţiune şi la nişte promisiuni din partea opoziţiei. Da… nu e nici tare bine cum e acum, dar mulţi vor ca România să o ducă bine când şi restul Europei taie şi sapă în carne vie ca să nu dea faliment. Înţeleg, nu e normal să scadă un salariu cu un sfert, dar nici să aşteptăm minuni, să consumăm mai mult decât producem şi să vrem să trăim mai bine ca alte state europene.

Papagalii care vorbesc acuma la Parlament cred că odată cu intrarea României în U.E. totul trebuia să fie miere şi lapte, să o ducem bine ca Franţa, Marea Britanie sau Germania, să avansam cu 100 de ani ca să recuperăm timpul pierdut.

Românilor le place să sară de la început la final, fără să treacă toate etapele. Se plânge lumea că nu are locuri de muncă, dar dacă îi dai 700 de lei în mână zice că mai bine stă acasă. Cerşetorul cere la poartă bani (nu ştiu dacă am păţit o dată să ceară de mâncare), dar dacă îl chemi să te ajute la ceva cu 40-50 de lei, spune că mai bine stă degeaba în frig cu mâna întinsă. Ipocrizia atinge cote ce trec de bunul simţ când UNII din cei asistaţi social urlă şi protestează că nu li se dă bani, dar nici nu se interesează să caute ceva de muncă.

Nu sunt de acord nici cu măsurile luate de actualul Guvern, dar nici nu cred că dacă toată Europa ar face moţiuni şi ar da jos guverne şi conducători am duce-o toţi mai bine. Să meargă la Londra britanicii să-i dea în cap reginei sau primului ministru că se vor face reduceri de cheltuieli de vreo 80 de miliarde de lire sterline. S-ar rezolva ceva?

Se dă vina că imaginea proastă a românilor peste hotare e tot din cauza Guvernului, dar oare guvernanţii i-au trimis pe unii sau pe alţii să facă prostii acolo? De unde au avut bani cei 80.000 de mii (din câte am auzit la TV) de protestatari din Bucureşti să ajungă acolo? De ce Victor Ponta stă în faţa mulţimii şi-i instigă la o sumedenie de lucruri, în loc să fie în sală la dezbatere? Sunt multe semne de întrebare…. dar nici o parte, nici alta nu are soluţii reale şi aplicabile în criza actuală. Sunt curios dacă erau alţii la conducere, criza o băga opoziţia tot pe gâtul lor? Se critică persoane între ele mai mult decât politici şi acţiuni. Politica şi oricare grup/partid ar veni la conducere, nu aduce o mare schimbare.

Criza statului român va rămâne tot aceiaşi. Schimbarea nu e dată de politică, ci de progresul din alte domenii menite să îmbunătăţească viaţa individului.

Reclame

Acțiuni

informatie

One response

29 01 2011
djbooya

dai guvernul jos , ce obtii? un alt guvern. care,din exces de zel ca ceilalti au furat mai mult,or sa fure si ei ce se mai gaseste prin tara asta 🙂 adica o sa ne fure si zambetul de pe buze in timp de criza…adica zambetul ala sarcastic.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s
%d blogeri au apreciat asta: